ГоловнаПолітика

Суд скасував арешт ключового фігуранта "справи Онищенка"

Валерій Постний - співучасник розкрадання газового конденсату на 3 млрд гривень.

Суд скасував арешт ключового фігуранта "справи Онищенка"
Валерий Постный, архивное фото
Фото: nashigroshi.org

Апеляційний суд Львівської області в середу скасував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Валерія Постного - ключового фігуранта "газової справи" проти нардепа-втікача Олександра Онищенка.

Про це пишуть Українські Новини з посиланням на джерело в НАБУ.

Апеляційний суд скасував рішення Галицького райсуду Львова, який 3 липня обрав для Постного арешт.

У рамках цієї справи Постного повідомлено про підозру в розкраданні газового конденсату.

Нагадаємо, Постного вважають одним із головних фігурантів схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", в результаті чого державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Організатором схеми вважають депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

Постного взяли під варту влітку 2016 року із заставою 250 млн грн. 16 червня 2017 року Постний вийшов із СІЗО, оскільки добіг термін його утримання під вартою, але його відразу ж затримало Національне антикорупційне бюро і висунуло нову підозру. Суд обрав йому новий запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою 10 млн грн. Заставу за нього внесли, однак Постного знову затримали за новою підозрою і заарештували із заставою 50 млн гривень.

Постний пересувався в інвалідному візку, неодноразово скаржився на стан здоров'я. У прокуратурі стверджували, що Постний симулює хворобу і може втекти за кордон. З 1996 року Постний має дозвіл на проживання в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram