ГоловнаПолітика

Порошенко і Пленкович задоволені роботою групи із вивчення досвіду Хорватії з реінтеграції окупованих територій

Співрозмовники також обговорили перспективи участі України в енергетичних проектах.

Порошенко і Пленкович задоволені роботою групи із вивчення досвіду Хорватії з реінтеграції окупованих територій
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович задоволені роботою двосторонньої групи із вивчення хорватського досвіду з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляється на сайті президента за підсумками їхньої зустрічі на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"Президент України і прем'єр-міністр Хорватії висловили задоволення початком практичної діяльності двосторонньої робочої групи з вивчення унікального досвіду Хорватії в мирній реінтеграції тимчасово окупованих територій", - йдеться в повідомленні.

Порошенко подякував Пленковичу за послідовну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, а також за активну політичну, гуманітарну та експертну допомогу.

"Президент подякував Андрею Пленковичу за співавторство Хорватії в резолюції ГА ООН "Становище у галузі прав людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)", яка була ухвалена Генеральною асамблеєю ООН у грудні 2017 року", - наголошується в повідомленні.

Сторони також обговорили перспективи участі України в енергетичних проектах, які реалізуються в Хорватії та спрямовані на зміцнення енергетичної безпеки Європи.

Нагадаємо, Хорватія вирішила надати Україні консультативну допомогу щодо реінтеграції окупованих територій Донбасу і анексованого Росією Криму.

Пленкович, відомий як лобіст євроінтеграції України, отримав 61 депутатське крісло зі 151 у парламенті Хорватії за результатами дострокових виборів восени 2016 року, уклав коаліційну угоду з невеликою правоцентристською партією "Міст". Лідер консерваторів тепер має підтримку 91-го депутата в парламенті.

Після свого обрання, Пленкович пообіцяв, що продовжить надавати Україні дипломатичну підтримку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram