ГоловнаПолітика

З'явилися фото коштовностей з квартири Клименка

Попередньо вони ідентифіковані як вироби художнього та ювелірного мистецтва.

Національне агентство з повернення корупційних активів (АРМА) показало коштовності, виявлені в квартирі колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка на бульварі Тараса Шевченка.

Про це повідомила прес-служба Нацагентства в Фейсбуці.

"З огляду на суспільний інтерес до подій, які мали місце під час передачі в управління квартири в одному з житлових комплексів міста Києва за адресою: бульвар Тараса Шевченка, будинок 27 Б, кв. 32, Національне агентство інформує, що під час прийому-передачі в управління квартири працівниками Національного агентства, Головної військової прокуратури ГПУ і Національної поліції було виявлено численні об'єкти рухомого майна", - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що попередньо вони ідентифіковані як вироби художнього та ювелірного мистецтва.

"Зараз вживають заходів щодо уточнення походження цих об'єктів, їх художньої цінності та комерційної вартості", - повідомили в Нацагентстві.

Нагадаємо, 23 січня співробітникам Нацагентства, незважаючи на опір невідомих осіб, удалося зайти в київську квартиру Клименка на бульварі Тараса Шевченка. Для цього їм довелося вдатися до допомоги поліцейського спецназу КОРД.

Клименка підозрюють за ч. 1 ст. 255 та ч. 2 ст. 364 КК України (створення та участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем). Йому інкримінують створення так званих "податкових майданчиків", які в 2011-2014 роках дозволяли ухилятися від сплати податків. Загальну суму збитків, завданих державі, оцінюють майже в 96 млрд гривень.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що арештовані активи Клименка переходять в управління АРМА. У тому числі: 77 елітних квартир у Печерському районі Києва, 17 недобудованих будинків у Козині Київської області, майно охоронної структури "Скіф", а також база відпочинку в Київській області. Крім того, агентству передано 22 елітні автомобілі і 1 тис. залізничних напіввагонів, вартістю 900 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram