ГоловнаПолітика

Співробітники АРМА здійснили спробу забрати в управління квартиру Клименка

Агентство наразилося на спротив з боку невідомих осіб.

Співробітники Національного агентства України з повернення активів, отриманих корупційним способом (АРМА), у вівторок здійснили спробу взяти в управління київську квартиру колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка на бульварі Тараса Шевченка.

На сайті АРМА повідомляють, що власником 200-метрової квартири №32 в будинку №27б (ЖК "Діамант") є компанія з управління активами "Ексельсіор" (колишня КУА "Юнісон Фінанс"). Згідно з постановою Печерського суду, це майно підпадає під передачу в управління АРМА.

Однак співробітники Агентства, які прийшли до будівлі разом з прокурорами Головної військової прокуратури, наразилися на спротив з боку невідомих осіб.

Нагадаємо, що Клименка підозрюють за ч.1 ст.255 і ч.2 ст.364 КК України (створення та участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем). Клименкові інкримінують створення так званих "податкових майданчиків", які у 2011-2014 роках дозволяли ухилятися від сплати податків. Загальна сума збитків, завданих державі, оцінюється майже в 96 млрд гривень.

На початку жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що арештовані активи Клименка переходять в управління АРМА. У тому числі 77 елітних квартир у Печерському районі Києва, 17 недобудованих будинків у Козині Київської області, майно охоронної структури "Скіф", а також база відпочинку в Київській області. Крім того, агентству передано 22 елітні автомобіля і 1 тис. залізничних напіввагонів вартістю 900 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram