ГоловнаПолітика

Київська, Харківська та Хмельницька ОДА - лідери з виділення земельних ділянок ветеранам АТО

Київська, Харківська та Хмельницька ОДА - лідери з виділення земельних ділянок ветеранам АТО
архивное ыофото
Фото: kharkivoda.gov.ua

За даними Головного управління Держгеокадастру в Харківській області у 2017 році цей регіон увійшов до трійки лідерів в Україні щодо видачі дозволів на розробку документації з виділення земельних ділянок ветеранам і сім'ям загиблих воїнів АТО.Перше місце за Київською областю - там за минулий рік було видано 7987 дозволів, далі іде Харківська - 4095, у трійку також увійшла Хмельницька область - 4017 дозволів, повідомляє сайт ХОДА.

Всього з 2014 року в Харківській області видано 7487 дозвільних документів, а загальна площа ділянок, отриманих учасниками АТО, склала понад 9 тис. га. Головним управлінням ухвалений 6141 наказ про затвердження документації із землеустрою та передавання у власність 6142 земельних ділянок загальною площею 7,4 тис. га, що становить 96,4% від загальної кількості рішень про передавання у власність.

Отримання ветеранами та членами сімей загиблих воїнів АТО земельних ділянок - їхнє конституційне право. Головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною робота щодо забезпечення земельними ділянками ветеранів АТО була визначена як пріоритетна, стверджує прес-служба. Якщо у 2016 році 50% наказів про розробку документації встигли завершитися реальним виділенням землі у власність, то вже в 2017-му завершили цю процедуру щодо 67% наказів.

Також за ініціативою Юлії Світличної в області діє Програма будівництва і придбання житла для учасників АТО, скориставшись якою майже 100 сімей змогли стати власниками нових квартир із 40 % компенсацією їхньої вартості за рахунок коштів обласного бюджету. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram