ГоловнаПолітика

Мер Дніпра хоче приєднати до міста два селища

Філатов виступив за те, щоб включити Ювілейний і Обухівку в міську межу де-юре.

Мер Дніпра хоче приєднати до міста два селища
Фото: dyvys.in

Міський голова Дніпра Борис Філатов вважає, що селища Ювілейний і Обухівка (до 2016 року називалося Кіровське) повинні стати частиною міста.

Про це повідомляє місцеве видання "Дніпро.Час" із посиланням на інтерв'ю мера газеті "День".

"Треба буде провести, напевно, адміністративну реформу. Поки що про неї рано говорити, але ми зможемо її реалізувати в найближчі роки. Думаю, що зіткнуся з великою протидією. Попри це, я буду це робити. Крім того, хочу включити всі міські околиці в межі міста. Можу показати карту для повного розуміння. Ось подивіться - це територія міста. Чим селище Кіровське відрізняється від Мирного, а селище Ювілейне - від Таромського? Нічим! Але одні до складу міста входять, а інші - ні. Не будемо зупинятися на тому, чому склалася така диспропорція. У мене є чітке розуміння того, що якщо ці міські околиці де-факто розташовані в місті, то вони повинні бути в місті і де-юре", - сказав Філатов.

Він також зазначив, що проти такого рішення виступають місцева влада і депутати цих територіальних громад, а також жителі.

"Я їх розумію - добре бути в місті, користуватися міською інфраструктурою, користуватися всіма міськими благами, але при цьому мати свою раду, своїх начальників і свій бюджет. Тоді виникає питання, і, напевно, вони повинні зрозуміти і мене. Наше місто постійно балансує на межі мільйона, і якщо ми включимо міські околиці в територію міста, то вирішимо і це питання. З іншого боку, це дозволить оптимізувати всі процеси щодо спільної експлуатації міської інфраструктури. Наприклад, роботу транспорту, використання водогонів, прибирання вулиць і територій. Не можна так жити, коли в одних вершки, а в інших - корінці", - сказав мер.

Філатов також зазначив: для того, щоб включити ці селища в міську межу, відповідне рішення повинна прийняти  Верховна Рада.

"Але я до цього готовий. У підсумку ми зможемо отримати консолідований бюджет для міста", - додав він.

Нагадаємо, в листопаді Дніпровська міськрада ухвалила програму українізації міста і спротиву російській агресії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram