ГоловнаПолітика

Турчинов назвав дії Росії в Сирії "ганебним фарсом"

"Російському Генштабу та Міністерства оборони не вдалося приховати масштабні втрати".

Турчинов назвав дії Росії в Сирії "ганебним фарсом"
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

"Перемога" Російської Федерації в Сирії перетворилася на ганебний фарс, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

Турчинов нагадав, що 31 грудня російські війська в Сирії зазнали найбільших втрат за весь час проведення військової операції.

За його словами, на авіабазі в Хмеймімі було знищено щонайменше чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С, військово-транспортний літак Ан-72 і склад боєприпасів.

"Цього ж дня під час виконання бойового завдання був знищений російський вертоліт «Мі-24», - сказав він, наголосивши, що російському Генштабу та Міністерству оборони не вдалося приховати такі масштабні втрати.

Відзначимо, Міноборони РФ заперечує знищення семи літаків, але визнає обстріл авіабази.

"Путінська пропагандистська заява про перемогу російських військових у Сирії, з якою він почав свою четверту президентську виборчу кампанію, перетворилася на ганебний фарс, а військовий парад, в якому він брав участь на сирійській землі - на похоронну процесію", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, 11 грудня президент РФ Володимир Путін наказав почати виведення російських військ із Сирії. Він заявив, що за "два з невеликим роки Збройні сили Росії разом із сирійською армією розгромили найбільш боєздатне угруповання міжнародних терористів". 22 грудня міністр оборони РФ Сергій Шойгу відзвітував про виконання цього наказу.

Росія воює в Сирії вже більш ніж два роки. Серед аналітиків поширена точка зору про те, що справжньою метою її втручання в конфлікт є бажання збільшити свою вагу на міжнародній арені і використовувати сирійську тему в геополітичному торзі з іншими світовими державами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram