ГоловнаПолітика

Суд арештував цінні папери медіа-холдингу Курченка

Зазначені активи можуть бути долучені до речових доказів.

Суд арештував цінні папери медіа-холдингу Курченка
Фото: zn.ua

Печерський районний суд заарештував цінні папери, корпоративні та інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Про це свідчить рішення суду, зареєстроване в Єдиному реєстрі, передає РБК-Україна.

Як випливає з матеріалів суду, група прокурорів і слідчих Генеральної прокуратури, які здійснюють розслідування відмивання доходів, отриманих незаконним шляхом, клопотали про арешт коштів компанії "Український медіа-холдинг", кінцевим бенефіціаром якої є згаданий бізнесмен.

Своє клопотання правоохоронці мотивували тим, що зазначені активи можуть бути долучені до речових доказів, оскільки слідство має всі підстави стверджувати, що ці кошти і все, що на них було придбано, отримано незаконним шляхом.

Крім того, обвинувачі заявили, що факт погашення 160 млн доларів кредиту, наданого державним Укрексімбанком одній з компаній холдингу, є нічим іншим як фактом легалізації незаконно отриманих коштів. Слідчі також вказували на ризик втрати цих активів і на те, що в разі доведення їхнього незаконного походження вони підпадають під процедуру спецконфіскації.

Суд, вивчивши надані правоохоронцями документи, задовольнив клопотання слідчих і прокурорів ГПУ і наклав арешт на корпоративні, інтелектуальні права, а також на частину нерухомого майна, що належить холдингу.

Нагадаємо, в "Український медіа-холдинг" входить кілька видань і телеканалів, зокрема: "Корреспондент", "Комсомольская правда в Украине" і телеканал "МI".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram