ГоловнаПолітика

Танкіста з Росії засуджено до 15 років в'язниці

У Ростові-на-Дону слідчий запропонував злочинцеві поїхати на Донбас, щоб уникнути покарання.

Танкіста з Росії засуджено до 15 років в'язниці
Гражданин РФ Гаджиев
Фото: sbu.gov.ua

Артемівський міський суд Донецької виніс обвинувальний вирок громадянину Російської Федерації за участь у бойових діях на Донбасі на боці сепаратистів. Росіянин проведе 15 років у в'язниці.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Громадянин Російської Федерації, перебуваючи в м. Красний Луч Луганської області, в грудні 2014 року вступив у злочинну змову з активними учасниками терористичної організації "Луганська Народна Республіка" щодо забезпечення їм обслуговування і функціонування військової техніки механізованого батальйону "Август", що входить у склад зазначеної терористичної організації. Надалі підозрюваний, виконуючи відведену йому роль, обслуговував і керував танком Т-64-Б, екіпаж якого здійснював вогневе ураження позицій з сил АТО поблизу м. Санжарівка Донецької області, в результаті чого отримали тілесні ушкодження і загинули військовослужбовці Збройних Сил України", - сказано в повідомленні.

У результаті бойової сутички танк Т-64-Б, яким керував росіян, був знищений українськими військовими, а найманця затримали.

Судячи з усього, йдеться про громадянина Росії Гаджиєва, 1973 р.н., уродженця та жителя селища Левокумське Ставропольського краю РФ, про затримання якого повідомляла СБУ в січні 2015 року. Тоді спецслужба виклала відеозапис показань Гаджиєва.

Він розповів, що в грудні 2014 року в Ростові-на-Дону (РФ) його затримала поліція за крадіжку автомобіля. Слідчий запропонував Гаджиєву й іншим затриманим, які на той час перебували в камері попереднього ув'язнення, звільнення від кримінальної відповідальності в обмін на згоду ремонтувати бронетехніку в т.зв. "Новоросії", на території Луганської області. За свідченнями росіянина, 22 затриманих за різні правопорушення його співгромадян погодилися поїхати в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram