ГоловнаПолітика

На Сущенка чинять тиск з метою домогтися визнання провини, - адвокат

"Вам треба добре подумати, ви "йдете" на 20 років чи почнете співпрацювати зі слідством?"

На Сущенка чинять тиск з метою домогтися визнання провини, - адвокат
Роман Сущенко
Фото: ukrinform.ua

На українського журналіста Романа Сущенка, заарештованого в Москві, чинять психологічний тиск з метою домогтися визнання провини. Про це повідомив адвокат Марк Фейгін, передає Укрінформ.

"Коли я минулого тижня вийшов з Лефортова, моєму підзахисному сказали: "Роман Володимирович, вам потрібно добре подумати, ви "йдете" на 20 років чи почнете співпрацювати зі слідством?". Що тут скажеш?", - розповів адвокат.

Він зазначив, що слідство закінчує роботу і "намагається заскочити в останній вагон", домогтися визнання провини, щоб далі діяти за "схемою Шаройка".

"Але цього в нашій справі не буде", - сказав Фейгін.

Раніше сьогодні Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці - до 30 січня 2018 року. Суд, ймовірно, розпочнеться в січні.

Нагадаємо, що власкора агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України і збирав інформацію про вторгнення російських військ в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram