ГоловнаПолітика

СБУ повідомила про нові докази антидержавної діяльності Клименка

Екс-міністр доходів і зборів став фігурантом справи про держзраду.

СБУ повідомила про нові докази антидержавної діяльності Клименка
Фото: www.donbass.ua

Служба безпеки України почала розслідування щодо екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка за підозрою в державній зраді.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Співробітники СБУ задокументували нові докази причетності колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка до скоєння злочину, передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу (держзрада). Правоохоронці отримали додаткові матеріали про те, що колишній чиновник свідомо завдавав шкоди економічній та інформаційній безпеці України, суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності нашої держави", - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних матеріалів Головна військова прокуратура 17 листопада розпочала ще одне кримінальне провадження за ст. 111 КК. Санкція статті - позбавлення волі на термін від 12 до 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, в жовтні Головна військова прокуратура передала Нацагентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами арештоване майно, що належало Клименкові та його оточенню.

Клименка також підозрюють в організації схеми зі збору грошей з підприємств в обхід держбюджету. Збиток державі від цього оцінюють на суму 96 мільярдів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram