ГоловнаПолітика

Наступник Нуланд вперше приїхав в Україну

Весс Мітчелл прилетів до Києва в рамках європейського турне.

Новий помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Аарон Весс Мітчелл 14 листопада прибув з першим візитом в Україну. Про це повідомило посольство США в Україні в твіттері.

"Ласкаво просимо в Україну, помічник держсекретаря з питань Європи Весс Мітчелл. Черговий прояв міцної підтримки США суверенітету, територіальної цілісності і реформ України", - сказано в повідомленні.

Фото: посольство США в Україні

Мітчелл прилетів до Києва в рамках європейського турне. Він побував в Бельгії, Франції, Великобританії, Німеччині, Польщі, а найближчими днями буде працювати в Україні. Під час свого візиту Мітчелл проведе зустрічі з українськими політиками, щоб підтвердити прихильність США до суверенітету і територіальної цілісності України, а також закликати державу продовжувати проводити важливі реформи.

У вівторок він уже встиг зустрітися, зокрема, з лідером партії "Народний фронт" Арсенієм Яценюком.

Фото: facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Нагадаємо, що посаду помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії в адміністрації Барака Обами займала Вікторія Нуланд. Вона також відігравала значну роль в мирних переговорах щодо Донбасу, але в адміністрації Дональда Трампа ці повноваження передали спеціальному представникові Курту Волкеру.

Мітчелл став помічником держсекретаря у справах Європи і Євразії 12 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram