ГоловнаПолітика

Ляшка спіймали на брехні про участь у Революції на граніті

Учасники студентського голодування 1990 року його не бачили.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що він був одним із перших учасників студентського голодування в Києві 1990 року. Але його заява виявилася брехнею. Як повідомляє Zaxid.net, інші учасники голодування, яке тривало 16 днів, спростовують будь-яку участь Ляшка в тих подіях.

"27 років тому почалася Революція на граніті. Молодь з усієї країни збиралася на Майдані Незалежності, який тоді ще називався Площею Жовтневої революції. Головна вимога - не допустити повернення України до складу СРСР. До кінця дня вже стояли перші намети і голодували 108 студентів. Я - серед них! Які молоді ми були :)))", - написав Ляшко у фейсбуці 2 жовтня, у 27-му річницю початку цієї студентської акції.

Заява Ляшка обурила безпосередніх учасників і організаторів студентського голодування. Зокрема, український журналіст і публіцист Вахтанг Кіпіані, який був серед студентів, які оголосили голодування, повідомив, що ніхто з учасників акції протесту Ляшка не бачив, і назвав його мародером.

"Ляшко вирішив примазатися до історичної події. І, як завжди, увійшов в історію відомим місцем. Ніхто з учасників Ляшка на площі не бачив. І фото, звичайно, не жовтневе. Мародер", - заявив Вахтанг Кіпіані, коментуючи фото і повідомлення Ляшка.

Відомий львівський активіст Андріан Кліщ, який 1990 року очолював охорону студентського табору і безпосередньо вів облік учасників акції, також підтвердив, що протягом усієї 16-денної акції Ляшка серед учасників не було.

Немає імені Ляшка й у списку учасників Студентської революції на граніті, який є у відкритому доступі в інтернеті.

Багато очевидців тих подій звернули увагу, що в ті дні в Києві було доволі холодно, що підтверджується архівними фото зі студентського голодування, а на фотографії, опублікованій Ляшком, він одягнений доволі легко. Крім того, на тій фотографії немає жодних наметів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram