ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв 40 млрд грн на ремонт доріг у 2018 році

Прем'єр запевняє, що в 2017 році має в своєму розпорядженні 30 мільярдів гривень на ремонт доріг.

Гройсман пообіцяв 40 млрд грн на ремонт доріг у 2018 році
Фото: Владислав Мусиенко

У 2018 році на ремонт доріг в Україні буде виділено 40 млрд грн, заявив прем'єр Володимир Гройсман.

Про це він сказав під час ознайомлення з перебігом робіт на трасі Н-01 "Київ - Знам'янка" в Київській області. Роботи на цій ділянці почалися в 2015-му і зараз на завершальній стадії.

"Рік тому саме тут я пообіцяв почати капітальний ремонт країни. Всі дороги повинні виглядати саме так. Моє завдання - не витратити кошти, а побудувати дороги. І в цьому році доступно 30 млрд грн. Наступного року обсяг робіт буде збільшено, а бюджет становитиме 40 млрд грн", - наведено слова Гройсмана на сайті уряду.

Він додав, що джерелами фінансування стануть ресурси Дорожнього фонду, ресурси від децентралізації та кошти від перевиконання плану з митних надходжень.

Нагадаємо, 22 серпня президент Петро Порошенко заявив, що в 2017 році на ремонт доріг буде витрачено 20 млрд гривень, а в 2018-му - 30 млрд гривень.

Нагадаємо, навесні прем'єр-міністр Володимир Гройсман гарантував, що держава в 2017 році виділить щонайменше 30 млрд гривень на ремонт доріг. Однак половина суми повинна була надійти в результаті репрофайлінгу урядового боргу. Напередодні стало відомо, що угода про репрофайлінг ОВДП зірвалася.

Державна фіскальна служба в січні-липні перерахувала понад 8 млрд гривень до місцевих бюджетів на ремонт доріг. Це більше, ніж очікували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram