ГоловнаПолітика

Гройсман доручив проконсультувати послів ЄС з приводу норм закону про освіту

Прем'єр виступив на захист закону.

Гройсман доручив проконсультувати послів ЄС з приводу норм закону про освіту
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр Володимир Гройсман доручив міністру освіти і науки Лілії Гриневич і міністру закордонних справ Павлу Климкіну провести консультації з послами країн Європейського Союзу з питання мовних норм нової редакції закону "Про освіту".

Про це він повідомив журналістів.

"Учора я дав доручення міністру закордонних справ і міністру освіти... щоб вони разом зібралися і провели зустріч із послами країн Європейського Союзу і абсолютно повністю пояснили деталі закону ... Я думаю, питання буде врегульовано", - сказав він.

Гройсман наголосив, що Україна є толерантною державою, і її політика відповідає всім зобов'язанням, зокрема щодо мов національних меншин.

Водночас прем'єр зауважив, що не менш важливим є питання державної мови, яка має застосовуватися на всій території країни.

"Закон про освіту дає всі можливості забезпечити формальний доступ до мов національних меншин, а з іншого боку - надати можливості для розвитку нашої рідної української мови", - додав він.

Нагадаємо, офіційна влада Угорщини, Румунії і Молдови висловили занепокоєння новим українським законом про освіту, а Польща закликала Україну до консультацій щодо його застосування в школах.

Нова редакція закону "Про освіту" передбачає, що діти, які підуть у школи з 1 вересня 2018 року, матимуть можливість навчатися рідною мовою тільки в початковій школі - перші чотири роки. З п'ятого класу всі предмети повинні викладатися українською мовою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram