ГоловнаПолітика

Грузинська прокуратура звинувачує Саакашвілі в розтраті держкоштів на масажиста, кухаря та навчання дітей

Загальна сума збитків - 8,8 млн ларі.

Грузинська прокуратура звинувачує Саакашвілі в розтраті держкоштів на масажиста, кухаря та навчання дітей
Фото: 24 канал

Грузинська прокуратура звинувачує екс-президента Михайла Саакашвілі в великій розтраті державних коштів, здійсненій нібито за попередньою змовою з групою осіб і з використанням службового становища. Про це пише "Обозреватель" з посиланням на документи прокуратури.

Зокрема, головний прокурор Грузії стверджує, що є достатньо свідчень. аби стверджувати, що витрати на президентську діяльність Саакашвілі здійснювалися за рахунок коштів Адміністрації президента Грузії й Агентства державного забезпечення. Було встановлено, що візит у Грузію масажиста Дороті Штейн, відомої як "Доктор Дот", було здійснено коштом представницьких витрат президента. Також державним коштом нібито здійснювалися витрати на навчання дітей Саакашвілі, особистого кухаря, косметичні послуги і придбання костюмів.

Усього протягом 2009-2013 років для особистих цілей з держбюджету було витрачено 8,8 млн ларі.

Також повідомляють, що Михайло Саакашвілі "скоїв перевищення посадових повноважень із застосуванням зброї і насильства", а також "здійснив організацію умисного заподіяння групою осіб тяжкої шкоди здоров'ю". У справі йдеться, що Саакашвілі дав розпорядження своїм підлеглим розправитися з депутатом парламенту Валерієм Гелашвілі, який написав критичну статтю про президента. Прокуратура клопотала про арешт екс-президента в цій справі.

Нагадаємо, кримінальну справу проти Саакашвілі відкрили 2014 року. 2015 року прокуратура Грузії подала запит на екстрадицію Саакашвілі. Україна відмовила. Екс-президент не був у країні з 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram