ГоловнаПолітика

Кіберполіція: низка компаній заразили себе вірусом Petya для ухилення від штрафів

За одним із посилань вірус стягнули на 400 комп'ютерів.

Кіберполіція: низка компаній заразили себе вірусом Petya для ухилення від штрафів

Кілька українських компаній навмисно заразили свої комп'ютерні системи вірусом Petya, щоб приховати злочинну діяльність і ухилитися від сплати штрафів.

Про це повідомляють на сайті кіберполіції. Зазначають, що вже тривають заходи із притягнення керівництва таких компаній до відповідальності.

Установити ці факти вдалося після того, як кіберполіція викрила 51-річного жителя Нікополя на поширенні вірусу Petya.

Він у файлових обмінниках і соціальних каналах мережі Інтернет виклав відео з докладним описом того, як можна запустити вірус на комп'ютерах. У коментарях до відео чоловік розмістив посилання на свою сторінку в соціальній мережі, на яку він завантажив сам вірус.

З його сторінки вірус стягнули на близько 400 комп'ютерів.

За місцем проживання чоловіка провели обшук, вирішують питання про оголошення йому підозри.

Нагадаємо, наприкінці липня набув чинності закон, який передбачає звільнення платників податків від штрафів за несвоєчасну реєстрацію у відповідних єдиних реєстрах податкових і акцизних накладних та розрахунків коригування, складених в період з 1 по 30 червня. Документ ухвалили, щоб допомогти бізнесу впоратися з наслідками кібератаки.

27 червня найбільша в історії України вірусна атака завдала серйозного удару по українському бізнесу. Повністю замороженим виявився фондовий ринок, частково були паралізовані банківська система і страховий ринок. І все це відбулося наприкінці кварталу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram