ГоловнаПолітика

Міноборони виявило в 24-й ОМБр порушень на 5 млн гривень

Цілий рік у ній фіксували майже 100% явку на триразове харчування.

Міноборони виявило в 24-й ОМБр порушень на 5 млн гривень
24
Фото: mil.gov.ua

Плановий аудит Міністерства оборони виявив у 24-й окремій механізованій бригаді, базованій у Яворові, низку порушень, що призвели до збитків на суму майже 5 млн гривень.

Прес-служба Міноборони повідомляє, що понад 4,2 млн гривень - це безпідставне завищення обсягів і вартості послуг харчування. Протягом 2016 року на щоденному триразовому харчовому забезпеченні перебували від 200 до 450 офіцерів і контрактників, при цьому була зафіксована майже стовідсоткова явка на прийоми їжі, а також у вихідні та святкові дні, що викликало сумніви з боку аудиторів.

Окрім того, понад 433 тис. гривень незаконно виплачено військовослужбовцям, які, як вважають, самовільно залишили військову частину і не мають право на виплати до завершення розслідування зазначених фактів.

Також виявлено недостачу майна продовольчої служби на суму майже 185 тис. гривень і встановлено порушення, пов'язані з відсутністю обліку отриманого військового майна і з несвоєчасними грошовими виплатами, інші порушення.

У зв'язку із цим міністр оборони Степан Полторак вирішив провести детальну перевірку виявлених фактів і дати оцінку законності прийнятих керівництвом військової частини рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram