ГоловнаПолітика

ВАСУ підтвердив законність зняття недоторканності з Сергія Клюєва

Депутат переховується.

ВАСУ підтвердив законність зняття недоторканності з Сергія Клюєва
Фото: LB.ua

Вищий адміністративний суд відмовився скасувати рішення Верховної Ради про зняття недоторканності, дачу згоди на затримання та арешт депутата Сергія Клюєва.

Клюєв просив суд визнати протиправними та скасувати постанови Ради від 28 січня 2016 року, а також зобов'язати парламент повернути в Генпрокуратуру подання на нього.

Депутат вказав, що на засіданні комітету Ради з питань регламенту і організації роботи парламенту 22 грудня 2015 року був присутній заступник генпрокурора, а не сам генпрокурор, що суперечить закону "Про регламент Верховної Ради". Крім того, на думку Клюєва, рішення комітету не містить мотивувального висновку щодо визначення законності та обґрунтованості подання, а також законності отримання доказів. Також позивач вказав на те, що подання розглянули з порушенням 7-денного терміну, тільки через 36 днів. Крім того, за словами Клюєва, були факти неперсонального голосування депутатами за подання.

Однак суд дійшов висновку, що 18-29 січня 2016 року Шокін перебував у відпустці, тому його обов'язки виконував заступник, а звернень депутатів про факти неперсонального голосування не надходило. У підсумку він вирішив відмовити в задоволенні позову.

Але постанову може переглянути Верховний Суд.

Нагадаємо, що Клюєва підозрюють в участі у схемі з присвоєння Віктором Януковичем резиденції "Межигір'я".

Генпрокуратура вписала Межигір'я у справу Клюєва в червні 2015 року. Його підозрюють у наданні неправомірної вигоди Віктору Януковичу у вигляді безкоштовного користування будівлями та приміщеннями в урочищі Межигір'я з тим, щоб Янукович, зі свого боку, посприяв братам Клюєвим в отриманні посад і веденні бізнесу з використанням бюджетних коштів.

Звинувачення стосується статей 209 (відмивання злочинних доходів), 203 (займання забороненими видами господарської діяльності), 358 (підробка документів), 368 (одержання хабара), 369 (дача хабара) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram