ГоловнаПолітика

МЗС України викликало посла Польщі через слова Ващиковського про Бандеру

У міністерстві наголосили на необхідності стриманішого підходу польського політикуму до трагічних і спірних сторінок спільного історичного минулого.

МЗС України викликало посла Польщі через слова Ващиковського про Бандеру
Фото: sharij.net

Посол Польщі в Україні Ян Пєкло був запрошений до Міністерства закордонних справ України у зв'язку з висловлюваннями міністра закордонних справ Республіки Польща Вітольда Ващиковського щодо Степана Бандери і "проблеми правих меншин".

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Під час зустрічі польському дипломату було зазначено, що в Україні з розчаруванням сприйняли нещодавні висловлювання голови зовнішньополітичного відомства Польщі щодо нашої держави на тлі активного діалогу на високому рівні", - йдеться в повідомленні.

У МЗС підкреслили переконання української сторони в тому, що спільними зусиллями, "в тому числі з дружньою Польщею, ми повинні будувати спільне європейське майбутнє, а не ставити один одному умови".

"Для України європейський вибір - це не тільки зовнішня політика, а й щоденна кривава боротьба і копітка наполеглива праця", - наголошено в повідомленні МЗС.

Окрім того, МЗС наголосило на необхідності стриманішого підходу польського політикуму до трагічних і спірних сторінок спільного історичного минулого. У міністерстві підтвердили готовність до подальшого розвитку рівноправної і конструктивної взаємодії з Польщею в дусі взаємного розуміння і поваги.

Як повідомляли, 3 липня в інтерв'ю для тижневика "W sieci" міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща буде вимагати від Києва перегляду історичних питань перед вступом до Європейського Союзу, зокрема питання Степана Бандери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram