ГоловнаПолітика

Booking.com виправив дані про приналежність Криму

Прокуратура АРК домоглася реакції від компанії.

Booking.com виправив дані про приналежність Криму

Світовий лідер в сфері онлайн бронювання квартир Booking.com виправив помилку щодо територіальної приналежності Криму.

"Компанія Booking.com змінила свою думку щодо приналежності півострова Крим країні-окупанту, і сьогодні на веб-сайті компанії в інформації про готелі і санаторії, розташовані на півострові, відзначається, що ці об'єкти нерухомості розташовані на території України", - повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

Прокуратура АРК в грудні 2016 року за зверненням народного депутата України Георгія Логвинського розпочала кримінальне провадження щодо співучасті посадових осіб компанії Booking.com International B. V. (Booking.com) в допомозі у використанні незаконно набутого майна і сприянні в порушенні порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію АР Крим (ст. 332-1 і ст. 191 ККУ).

В процесі досудового розслідування прокуратура вказала Booking.com на некоректне відображення на веб-сайті компанії інформації про приналежність Криму.

"Компанія Booking.com повідомила прокуратурі АР Крим, що вона виправила відповідну інформацію. Зараз на веб-сайті Booking.com під час позначення місця розташування певного об'єкта нерухомості в Криму, після інформації про конкретний населений пункт, вказується, що він розташований на території держави Україна", - сказано в повідомленні.

Також компанія Booking.com врахувала інші зауваження прокуратури і повідомила, що вжила додаткових заходів для виконання санкцій ЄС, щоб запобігти використанню її веб-сайту для здійснення поїздок до Криму з туристичною метою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram