ГоловнаПолітика

Почався суд про продовження запобіжного заходу для Насірова (оновлено)

Справу розглядає суддя Вікторія Кицюк.

Почався суд про продовження запобіжного заходу для Насірова (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Солом'янський районний суд Києва пізно ввечері в середу почав розглядати клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження запобіжного заходу для голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє УНН.

Зокрема йдеться про те, що суд, обравши йому запобіжний захід, зобов'язав голову ДФС з'являтися за першим викликом до слідчого, здати паспорти, не виїжджати за межі Києва, а також утриматися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні.

Оновлення. Справу розглядає суддя Вікторія Кицюк. Суддя Олександр Бобровник, який мав розглядати справу, за словами прокурора, захворів, повідомляє Радіо Свобода.

"Суд пропонував перенести розгляд на 9 ранку четверга. Але адвокати наполягли на розгляді справи зараз, мотивуючи це тим, що у Насірова завтра вранці операція", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Насірову закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка і завдання збитків державі на 2 млрд гривень (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання владою). З 3 березня Насірова відсторонено від посади голови ДФС.

Період з 7 по 16 березня Насіров провів за ґратами, поки його дружина не внесла заставу в розмірі 100 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram