ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про е-декларації для антикорупціонерів (оновлено)

При цьому документ вирішено доопрацювати.

Порошенко підписав закон про е-декларації для антикорупціонерів (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко в понеділок провів зустріч із громадськими активістами з приводу змін до закону про електронне декларування.

"Голова держави наголосив на важливості підписання цього закону через необхідність врахування інтересів сотень тисяч військовослужбовців, які зараз захищають Україну від російської агресії. Оскільки зобов'язання для заповнення електронних декларацій представниками громадських організацій  з'являється тільки з 2018 року, за пропозицією Президента України, сторони домовилися створити робочу групу за участю представників громадських організацій, народних депутатів і представників Адміністрації президента з метою розробки погоджених змін до цього закону", - повідомляє прес-служба президента.

Порошенко заявив, що підтримує ініціативи неурядових організацій у сфері боротьби з корупцією.

"Він звернув увагу на неприпустимість будь-якого політичного тиску або обмежень діяльності неурядових організацій в Україні", - сказано в повідомленні.

Оновлення. Порошенко підписав правки в закон про електронне декларування, свідчать дані на сайті Верховної Ради.

Нагадаємо, 23 березня Верховна Рада внесла правки в закон про електронне декларування, які звільняють від необхідності заповнювати електронні декларації військовослужбовців контрактної форми служби та мобілізованих військових рядового, сержантського, старшинського та молодшого офіцерського складів.

Водночас депутати зобов'язали подавати декларації групи інших осіб, серед них - члени громадських антикорупційних організацій і кандидати в депутати і президенти.

США, Великобританія і Євросоюз введення е-декларацій для антикорупціонерів засудили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram