ГоловнаПолітика

Слідство встановило замовний характер нападу на Бенедисюка

Серед розглянутих мотивів - помста суддів.

Слідство встановило замовний характер нападу на Бенедисюка
Игор Бенедисюк
Фото: sips.gov.ua

Напад на голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка був замовним, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос із посиланням на результати слідства.

"Напад на голову ВРП Бенедисюка Ігоря Михайловича і його дружину мав замовний характер. Замовники використовували школярів і студентів, якими, своєю чергою, керували члени радикальних націоналістичних молодіжних організацій. Напад був організований з метою залякування і тиску, що за планом замовників повинно було перешкодити переобранню Бенедисюка Ігоря Михайловича на посаду голови ВРП, а також здійснення його посадових обов'язків у частині розгляду дисциплінарних проваджень щодо більш ніж 200 суддів у поточному році", - заявив Матіос на брифінгу.

Розглянуті слідством мотиви організації нападу - помста суддів, які були відсторонені ВРП від посад; тиск з боку суддів, усунення яких зараз перебуває на розгляді ВРП; прояви конкурентної боротьби за посаду голови ВРП.

Замовникам нападу може загрожувати до семи років позбавлення волі за фактом насильницьких дій щодо державного діяча, до п'яти років за фактом втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність і до чотирьох років за фактом організації хуліганських дій.

Нагадаємо, увечері 17 березня представники громадського руху "Традиція і порядок", колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Гарпун" і неповнолітні особи вступили в конфлікт із Бенедисюком і його дружиною біля будинку голови ВРП. Бенедисюк вистрілив у повітря з нагородної зброї і викликав поліцію. Частину нападників затримали, але незабаром відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram