ГоловнаПолітика

Луценко повідомив про розкрадання під час реконструкції НСК "Олімпійський"

Тільки на заміні крісел розікрали 8 млн доларів.

Луценко повідомив про розкрадання під час реконструкції НСК "Олімпійський"
Фото: Сергей Нужненко

Генпрокуратура 23 березня провела десятки одночасних обшуків у фігурантів відновленої справи про розкрадання під час Євро-2012.

"Як доводять вилучені документи - крали з розмахом. Крок перший - заниження вартості при оформленні митних платежів. Наприклад: крісло, закуплене за 78 доларів у виробника, оформляли за ціною 6 доларів. У результаті держава отримала перші мільйонні збитки. Крок другий - те саме крісло проганяли через ланцюжок підставних фірм і продавали НСК "Олімпійський" уже за 189 доларів. На арені 70 050 місць. Завищення державних витрат становило близько 8 млн доларів", - написав генпрокурор Юрій Луценко в фейсбуці.

За його словами, аналогічні схеми виявлені і в інших закупівлях.

Нагадаємо, реконструкцію "Олімпійського" до Євро-2012 проводили з 2008-го по 2011 рік і обійшлася майже в 5 млрд гривень.

У вересні 2016 року столична прокуратура провела обшуки у фірм-підрядників, які займалися постачанням і встановленням на стадіоні світлодіодних електронних табло та крісел за завищеною вартістю. Сума збитків державі оцінювалася в понад 9 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram