ГоловнаПолітика

Одеса вперше стане партнером в проектах ЄС щодо охорони екології Чорного моря, - Труханов

Труханов презентував європейським колегам інвестиційний потенціал Одеси.

Одеса вперше стане партнером в проектах ЄС щодо охорони екології Чорного моря, - Труханов
Геннадий Труханов
Фото: www.odessit.ua

Одеса вперше стане партнером в проектах ЄС щодо охорони екології Чорного моря. Про це в коментарі журналістам повідомив мер Одеси Геннадій Труханов, пише РБК-Україна. 

Зокрема, як стало відомо, Труханов провів переговори з головами комітетів Європарламенту та керівниками торговельно-промислових палат. В результаті було ухвалено рішення про внесення Одеси в європейські проекти з охорони екології Чорного моря. Під час офіційного візиту в Брюссель, який стартував 19 березня, Труханов презентував європейським колегам інвестиційний потенціал Одеси і можливості бізнес-співпраці. Головними темами стали берегоукріплення та охорона екології Чорного моря - на базі відносин з містами Болгарії і Румунії. Також порушувалися питання транспорту і транспортної логістики, теплоенергетики, енергоефективності.

"Три дні Одеса звучала на всіх рівнях європейських органів влади. Я вдячний всім учасникам зустрічей за приділену нашому місту увагу. Всі без винятку переговори виходили за рамки протоколу і не мали формального характеру, що говорить про великий інтерес європейської спільноти до нашої країни і міста. Ми отримали поради та рекомендації, які дозволять Одесі активніше взаємодіяти з Європейським союзом і брати участь в різних європейських проектах", - розповів Труханов.

Мер Одеси також підкреслив, що, незважаючи на те, що Україна наразі не є членом Євросоюзу, всі проекти цілком можуть бути реалізовані, і робота над ними почнеться вже найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram