ГоловнаПолітика

Ліквідація надзвичайної ситуації в Балаклії пройде в три етапи, - Зубко

Спочатку ліквідація пожежі і евакуація, потім - розмінування, після чого розпочнеться відновлення пошкоджених вибухами будинків.

Ліквідація надзвичайної ситуації в Балаклії пройде в три етапи, - Зубко
Фото: EPA\UPG

Ліквідація надзвичайної ситуації поблизу Балаклії Харківської області, де сталися вибухи на військовому арсеналі, буде проходити в три етапи.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

"Всі необхідні роботи з ліквідації надзвичайної ситуації на складах боєприпасів біля Балаклії Харківської області організовані і будуть проходити в три етапи: 1. Ліквідація пожежі і логістика надання допомоги людям, евакуація з подальшим розміщенням. 2. Розмінування об'єкта. 3. Відновлення пошкоджених будівель та інфраструктури", - написав він у facebook.

За словами міністра, зараз готуються постачання скла, шиферу, пиломатеріалів з Дніпропетровської області та інших регіонів.

"Спочатку рятувальники ліквідовують пожежу та евакуюють звідти людей, потім пройде розмінування об'єкта, після чого почнеться відновлення пошкоджених вибухами будинків", - додав Зубко.

Нагадаємо, вночі в місті Балаклія Харківської області на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

З Балаклії та прилеглих сіл евакуювали 20 тисяч людей.

Президент Петро Порошенко дав доручення Міністерству закордонних справ, Міноборни та Державній службі з надзвичайних ситуацій терміново залучити допомогу НАТО для гуманітарного розмінування в Балаклії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram