ГоловнаПолітика

Гризлов: Рішення про припинення сполучення з Донбасом суперечить Мінську

Російський дипломат заявив, що Україна завдає шкоди сама собі.

Гризлов: Рішення про припинення сполучення з Донбасом суперечить Мінську
Борис Грызлов
Фото: government.ru

Представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов вважає, що заява Петра Порошенка про припинення транспортного сполучення з Донбасом суперечить Мінським угодами.

Про це він заявив журналістам у Мінську, передає "Інтерфакс-Україна". "Угоди, прийняті в Мінську два роки тому, містили чіткий план, спрямований на цивілізоване врегулювання конфлікту", - заявив Гризлов.

За його словами, в пункті 8 узгодженого тоді Комплексу заходів йшлося про повне відновлення соціально-економічних зв'язків. Однак, за твердженням Гризлова, події в Києві "показують, що ситуація розвивається радше в протилежному руслі".

"Замість відновлення фінансової системи на Донбасі, відповідно до Мінської угоди, українська влада руйнує власну банківську систему", - заявив повпред.

Він також звинуватив українську владу в "безсиллі" щодо блокади Донбасу.

Нагадаємо, в середу на засіданні РНБО Петро Порошенко запропонував тимчасово припинити транспортне сполучення з окупованими територіями Донбасу.

РНБО підтримала пропозицію президента у зв'язку із захопленням українських підприємств і загостренням ситуації в зоні АТО. Як заявив Олександр Турчинов, сьогодні до 13:00 будуть перекриті всі автомобільні і залізничні шляхи, що ведуть до лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram