ГоловнаПолітика

З'їзд суддів обрав ще двох членів ВРП

Тільки два кандидати набрали понад половину голосів делегатів.

З'їзд суддів обрав ще двох членів ВРП
Фото: mail.ru

У середу 14-й з'їзд суддів обрав членами Вищої ради правосуддя суддю Апеляційного суду Одеської області Ігоря Артеменка і суддю Апеляційного суду Волинської області Ігоря Овсієнка.

За результатами повторного таємного голосування лише два кандидати набрали понад половину голосів делегатів з'їзду, тобто більш ніж 162.

Артеменко народився в Одесі, закінчив 1991 року юридичний факультет Військового Червонопрапорного інституту Міністерства оборони. Працював суддею військових судів Одеського гарнізону.

З 2006 по 2015 рік викладав в Одеській юридичній академії. З 2007 року - суддя Апеляційного суду Одеської області.

Згідно з електронною декларацією, на його банківських рахунках перебуває майже 320 тис. гривень.

Овсієнко народився в Камінь-Каширському Волинської області, закінчив у 2000 році Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого. Працював стажером у судах і начальником районного управління юстиції у Волинській області. Також був юрисконсультом і помічником голови Камінь-Каширського райсуду. З 2011 року - суддя, заступник голови Апеляційного суду Волинської області.

Також Овсієнко паралельно бере участь у конкурсі на посаду судді нового Верховного Суду, де успішно пройшов перший етап - тестування.

Нагадаємо, 14 березня з'їзд суддів обрав членами ВРП суддю Апеляційного суду Києва Миколу Худика і суддю Київського апеляційного господарського суду Віктора Шапрана.

Усього необхідно обрати шістьох членів ВРП за квотною формулою "4 + 1 + 1": четверо представників загальних судів і по одному від адміністративних і господарських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram