ГоловнаПолітика

Порошенко назвав ганебною поведінку Парасюка

Президент прокоментував бійку нардепа з поліцейськими.

Порошенко назвав ганебною поведінку Парасюка
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає ганебною поведінку народного депутата Володимира Парасюка, який улаштував бійку з правоохоронцями на блокпосту в Слов'янську Донецької області.

Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

"Я вночі дивився це ганебне відео. Як били нових поліцейських, як намагалися відібрати у них зброю, як принижували бійців Національної гвардії і поліції, які пройшли бойові дії - з розрахунку, що ті не зможуть підняти руку на недоторканного обранця. А які мати гнав цей народний депутат середнього роду?" - сказав Порошенко.

Він також наголосив, що правоохоронці діяли в рамках закону.

"СБУ і Нацполіція діяли з терпимістю, яку не витримав би жоден міліціонер жодної європейської країни. І діяли вони в рамках закону, чого не скажеш про причетних до блокади народних депутатів", - додав президент.

Нагадаємо, ввечері 14 березня на блокпосту в Слов'янську стався конфлікт через відмову групи озброєних осіб проходити перевірку. Один із них - народний депутат Парасюк - затіяв бійку, намагаючись вирвати зброю у поліцейських. За словами голови поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна, в результаті конфлікту семеро співробітників поліції отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості та госпіталізовані.

Соратники Парасюка повідомили, що нардеп і інші учасники блокади теж постраждали, оскільки нацгвардійці застосували до них сльозогінний газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram