ГоловнаЕкономікаФінанси

РНБО доручила НБУ і СБУ внести пропозиції щодо санкцій проти Сбербанку

Рішення стосуватиметься банків з російським держкапіталом.

РНБО доручила НБУ і СБУ внести пропозиції щодо санкцій проти Сбербанку
Фото: EPA/UPG

Рада національної безпеки і оборони України доручила Національному банку і Службі безпеки України протягом доби внести пропозиції щодо санкцій проти банків з російським державним капіталом.

"Національному банку України, Службі безпеки України доручено проаналізувати діяльність банківських установ України, в капіталі яких є частка державних банків РФ, і протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема, щодо запровадження проти них санкцій", - повідомляють на сайті РНБО.

В Україні п'ять банків з капіталом російських державних банківських груп: БМ Банк, ВТБ Банк, Промінвестбанк, Сбербанк і VS Банк.

Згідно зі статтею 5 Закону України "Про санкції", рішення про застосування санкцій до окремих юридичних осіб ухвалює РНБО і вводять у дію указом Президента України.

Раніше в НБУ заявляли, що санкції, якщо їх застосують, будуть спрямовані на захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України. Йдеться про запобігання виведенню капіталів банками з державним російським капіталом шляхом повернення отриманих від материнських структур позик, сплати відсотків за ними, що дозволить захистити інтереси українських клієнтів. Клієнти і вкладники зазначених банків в Україні будуть обслуговуватися у звичайному режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram