ГоловнаЕкономікаБізнес

Літак Ryanair вперше в історії здійснив посадку в українському аеропорту

Наразі не відомо, який київський аеропорт Ryanair вибере для початку польотів.

Літак Ryanair вперше в історії здійснив посадку в українському аеропорту
Фото: avianews.com

Boeing 737-700 ірландської авіакомпанії Ryanair у вівторок, 14 березня, вперше в історії здійснив посадку в Україні - в київському аеропорту Жуляни.

Про це повідомляє avianews.com.

Борт з реєстраційним номером EI-SEV, який використовується як літак бізнес-авіації, вилетів з Дубліна рейсом FR67 і приземлився у Києві о 19:19.

Вже 15 березня комерційний директор лоу-коста Ryanair Девід О'Браян проведе дві прес-конференції про початок польотів з України. Перший захід відбудеться в 10:00 ранку в Мінінфраструктури за участю міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Далі борт EI-SEV перевезе топ-менеджера Ryanair і міністра до Львова, де о 14:00 відбудеться урочиста зустріч літака і друга прес-конференція, до якої приєднається керівництво аеропорту Львів.

Зараз досі невідомо, який київський аеропорт Ryanair вибере для початку польотів. Як повідомило avianews.com джерело в Жулянах, ірландський бюджетник досі не підписав необхідного договору на обслуговування, а сьогоднішній рейс з Дубліна приймається наразі як одноразовий.

Нагадаємо, в лютому головний співробітник Ryanair з правових питань і регулювання Юліуш Коморек заявив польським журналістам, що компанія близька до ухвалення рішення про вихід на український ринок. У липні директор аеропорту "Львів" Тетяна Романовська говорила, що Ryanair почне польоти в Україну в 2017 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram