ГоловнаЕкономікаДержава

Розенко спростував введення нового пенсійного податку

Накопичувальні внески будуть відраховувати з податку на доходи фізичних осіб.

Розенко спростував введення нового пенсійного податку
Павел Розенко
Фото: Сергей Нужненко

Міністр соціальної політики Павло Розенко спростував чутки про те, що Україна буде вводити новий податок у рамках запровадження накопичувальної пенсійної системи.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Введення накопичувальної системи не передбачає податкового навантаження ні на співробітника, ні на роботодавця. Це не додатковий податок", - заявив міністр.

За його словами, пенсійні внески будуть відраховувати з податку на доходи фізичних осіб. "У рамках реформування податку на доходи фізичних громадян, який торік збільшили з 15% до 18%, можна виділити персоніфікований накопичувальний внесок", - сказав Розенко.

Експерт групи "Пенсійна реформа" Реанімаційного пакету реформ Галина Третьякова, зі свого боку, зазначила, що це вимагає пошуку компенсаторів для державного бюджету.

На її думку, це передусім приватизація і легалізація тіньового і незаконного бізнесу.

"Можна запропонувати кілька таких компенсаторів. Вони не тільки в наведенні порядку і модернізації першого рівня... Це може бути і приватизація, і навіть такі речі, які для нашого суспільства є провокаційними. Це легалізація тих видів бізнесу, які зараз працюють абсолютно "на чорно". Суспільство, здається, дозріло, адже є вже і маніфестації бізнесу повій, які приходять до Кабінету Міністрів. Вони теж, коли старіють, приходять у Пенсійний фонд по свої пенсії", - сказала Третьякова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram