ГоловнаПолітика

Гройсман побачив позитив у ситуації з Насіровим

"Ніхто з вищої влади не є "священною коровою", всі доторканні".

Гройсман побачив позитив у ситуації з Насіровим
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає розслідування стосовно керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова показником того, що ніхто з чиновників вищої ланки не є недоторканним.

Про це він сказав на "Інтері" в п'ятницю ввечері.

"Позитивним в цій історії є те, що ніхто з вищої влади не є "священною коровою", всі доторканні, крім народних депутатів, у яких безмежний імунітет, який треба знімати, до речі. НАБУ буде займатися і крапку в цій справі поставить суд. Дуже важливо, щоб і саме слідство, і суд викликали довіру в суспільства, тому що сьогодні суспільна довіра до судової влади дуже низька", - цитує прем'єра "Інтерфакс-Україна".

Гройсман також сказав, що Насіров сам хотів, щоб його відсторонили від виконання обов'язків голови ДФС на час слідства.

"Наскільки я знаю - я говорив з першим заступником голови ДФС - пан Насіров сам бажав цього рішення, щоб його відсторонили і таким чином він може доводити свою невинність, не використовуючи свою посаду", - сказав він.

Нагадаємо, детективи НАБУ в ніч на 3 березня повідомили Насірову про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та завдання збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Керівник НАБУ Артем Ситник попередив голову ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив, що в газовій справі Онищенка це може бути вже другий випадок симуляції хвороби.

3 березня Кабмін відсторонив Насірова з посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram