ГоловнаЕкономікаБізнес

МІУ завтра передасть силовикам матеріали про корупцію на "Укрзалізниці"

"Я сподіваюся, що вони зможуть сказати: задіяні ті чи інші особи в корупції чи ні".

МІУ завтра передасть силовикам матеріали про корупцію на "Укрзалізниці"
Владимир Омелян
Фото: Макс Требухов

Міністерство інфраструктури завтра передасть правоохоронним органам матеріали про корупцію на "Укрзалізниці".

Про це заявив міністр Володимир Омелян на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Сьогодні ми завершимо роботу над усіма документами, які ми вже передавали в правоохоронні органи з приводу найбільших порушень, які, на нашу думку, відбувалися на "Укрзалізниці" протягом останнього часу. Завтра ми їх офіційно передамо, і я сподіваюся, що правоохоронні органи в рамках кримінальних проваджень зможуть сказати: задіяні ті чи інші особи в корупційних правопорушеннях у рамках системи "Укрзалізниці" чи ні", - сказав він.

Він уточнив, що матеріали отримають всі правоохоронні органи: Національне антикорупційне бюро, Служба безпеки України, Генеральна прокуратура і Національна поліція.

За словами міністра, матеріали стосуються, зокрема, корупційних зв'язків на УЗ, а також зловживань на тендерах.

"Є масові зловживання в закупівлях дизелю. Ми їх фіксували, ці суми щоразу приносять збитки мінімум на кілька десятків мільйонів гривень. Це стосується і останнього підвищення ціни на тендері із закупівлі палива", - заявив він.

Нагадаємо, в середині січня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що голосував проти Войцеха Бальчуна під час вибору керівника "Укрзалізниці", і розкритикував його роботу, назвавши "примхливим шоуменом" і "ширмою". Скандал вибухнув після того, як уряд вирішив вивести "Укрзалізницю" з підпорядкування Мінінфраструктури.

Бальчун у відповідь звинуватив Омеляна в тому, що УЗ зіткнулася із саботажем і блокуванням "на найвищому міністерському рівні". Він також заявив, що позитивних змін у компанії "не бачить тільки сліпий".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram