ГоловнаЕкономікаБізнес

Фіндиректор "Укрзалізниці": з Бальчуном вантажоперевезення зросли на 12%

"За оперативними даними за січень 2017 року, обсяги зросли на 25,9%".

Фіндиректор "Укрзалізниці": з Бальчуном вантажоперевезення зросли на 12%
Андрей Рязанцев
Фото: Макс Требухов

Фінансовий директор ПАТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев заявив, що з Войцехом Бальчуном перевезення вантажів на залізниці зросли на 12%.

Про це він заявив на круглому столі в Інституті Горшеніна, коментуючи заяви міністра інфраструктури Володимира Омеляна про те, що вантажоперевезення на УЗ скорочуються.

За внутрішніми даними УЗ, у другому півріччі 2016 року компанія перевезла понад 181 млн тонн вантажів, що становить +12% до першого півріччя. Перевезення пасажирів склали 222,5 млн пасажирів, що становить +2,8% до першого півріччя.

"За оперативними даними за січень 2017 року порівняно із січнем 2016 року, обсяги перевезень зросли на 25,9%. Обсяги перевезень пасажирів зросли на 2%", - заявив фіндиректор УЗ.

Також Рязанцев заявив, що вперше за останні роки підприємство "Укрзалізниця" отримало чистий прибуток у розмірі понад 300 млн грн. Для порівняння, у 2015 році збиток склав 683 млн грн, а у 2014-му - понад 1,2 млрд грн за українськими стандартами.

Омелян у відповідь заявив, що всі успіхи УЗ у 2016-му пов'язані виключно з підвищенням тарифів.

Нагадаємо, в середині січня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що голосував проти Войцеха Бальчуна під час вибору керівника "Укрзалізниці", і розкритикував його роботу, назвавши "примхливим шоуменом" і "ширмою". Скандал вибухнув після того, як уряд вирішив вивести "Укрзалізницю" з підпорядкування Мінінфраструктури.

Бальчун у відповідь звинуватив Омеляна в тому, що УЗ зіткнулася із саботажем і з блокуванням "на найвищому міністерському рівні". Він також заявив, що позитивних змін у компанії "не бачить тільки сліпий".

Поляк Войцех Бальчун, який свого часу очолював польську залізницю PKP Cargo, був призначений на посаду голови "Укрзалізниці" навесні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram