ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укртранснафтопродукт" не постраждав через банкрутство Фортуна-банку

Підприємство працює стабільно, рахунки обслуговуються в держбанку.

"Укртранснафтопродукт" не постраждав через банкрутство Фортуна-банку
архивное фото
Фото: a-samosval.ru

Державне підприємство "Укртранснафтопродукт" заявило, що ніяких фінансових втрат, пов'язаних з банкрутством Фортуна-банку, воно не зазнало.

Підприємство працює стабільно, у штатному режимі. Усі рахунки підприємства обслуговуються в державному банку, повідомила прес-служба "Укртранснафтопродукту".

Фортуна-банк пов'язаний з бізнесменом Сергієм Тищенком. Восени 2014 року державне підприємство "Укртранснафтопродукт" передало його компанії "Укройлпродукт" нафтопродукти з нафтобаз Сергія Курченка, конфісковані в рамках кримінальної справи.

27 січня 2016 року Нацбанк на своєму офіційному сайті оголосив про визнання Фортуна-банку неплатоспроможним.

У ПАТ "Фортуна-банк" був план реструктуризації, який передбачав виконання низку заходів з метою докапіталізації. Протягом 2016 року керівництво і власник банку виконували його, в тому числі шляхом погашення кредитів позичальників - пов'язаних осіб, спрямування коштів субординованого боргу в основний капітал банку. Але цих грошей виявилося недостатньо.

Станом на 1 січня 2017 року значення регулятивного капіталу банку було негативним, тому правління Національного банку України прийняло рішення про зарахування Фортуна-банку до категорії неплатоспроможних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram