ГоловнаПолітика

Називаючи конкретні дати нібито надання Україні безвізу, влада демонструє свій непрофесіоналізм, - Лубківський

Дипломат вважає, що в безвізовому режимі Україні поки що відмовляють через розквіт корупції і злочинності.

Називаючи конкретні дати нібито надання Україні безвізу, влада демонструє свій непрофесіоналізм, - Лубківський
Маркиян Лубкивский
Фото: Сергей Нужненко

Подолання корупції та злочинності - основні вимоги ЄС перед Україною для отримання безвізу. З цим у нашій владі є величезні проблеми, тому що мало не щомісяця називати нові і нові дати, коли українці зможуть безперешкодно їздити в Європу - непрофесійно.

Так дипломат, координатор Руху "Справедливість" Маркіян Лубківський прокоментував слова заступника міністра закордонних справ Олени Зеркаль про недопустимість відкладати рішення про безвізовий режим для України.

Зеркаль спирається на звіт Європейської комісії від 18 грудня 2015 року, який, на її думку, свідчить, що наша держава виконала всі свої обов'язки. Тому вона обурена тим, що Євросоюз постійно відкладає цю дату.

Своєю чергою, під час ефіру на каналі NewsOne Лубківський зазначив, що причини відстрочки криються набагато глибше: в розгулі корупції, організованій злочинності і злочинності взагалі. На це накладаються і внутрішньоєвропейські проблеми, наприклад, відсутність механізму відкликання безвізу в країнах, які не є членами ЄС.

Тому 24 листопада 2016 року - дата ефемерна, яку не можна озвучувати ні президенту, ні міністру внутрішніх справ. Тому що якщо ти назвав конкретні терміни, то за це треба нести відповідальність, зазначає Лубківський. Непрофесійно анонсувати такі важливі події, не маючи чіткого підтвердження від міжнародних партнерів.

"Це породжує надмірні очікування, які обертаються потім дипломатичним крахом", - зазначив координатор Руху "Справедливість" Маркіян Лубківський.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявляв, що, домагаючись отримання безвізового режиму, Україна виконала всі 144 вимоги Європейського Союзу. Він висловив надію, що ЄС скасує візи для українців до Саміту Україна-ЄС в Брюсселі 24 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram