ГоловнаПолітика

Меру Бучі висунули нове звинувачення

Анатолію Федоруку інкриміновано незаконне відчуження ще 10 га земель.

Меру Бучі висунули нове звинувачення
Анатолий Федорук
Фото: fakty.ictv.ua

Меру Бучі Київської області Анатолію Федоруку і секретарю міськради Василю Олексюку розширено звинувачення і додатково інкриміновано незаконне відчуження ще 10 га земель.

Як повідомляється на сайті Генпрокуратури, в суд внесено клопотання про відсторонення Олексюка з посади і застосування щодо нього запобіжного заходу.

Прокуратуру задовольняє наявний на сьогодні запобіжний захід у вигляді домашнього арешту стосовно мера Бучі, "якщо він буде співпрацювати зі слідством".

"Якщо ж він буде протидіяти, буде тиснути на свідків, підбурювати людей, то ми це будемо розцінювати як надання перешкод слідству, і, відповідно, будемо ініціювати зміну запобіжного заходу на утримання під вартою", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в липні генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що мери Бучі та Ірпеня - Анатолій Федорук і Володимир Карплюк - підозрюються в незаконній передачі земельних ділянок у власність своєму оточенню протягом 2006-2012 років. Генпрокурор, зокрема, зазначив, що колишньому першому заступнику голови Верховної Ради Ігорю Калетнику перепало 14 га лісових угідь.

11 жовтня Генпрокуратура повідомила про підозру Федоруку та Олексюку за звинуваченням у незаконній передачі у власність фізичним та юридичним особам 68 га земель.

25 жовтня Печерський районний суд Києва усунув Федорука з посади мера Бучі.

Меру Ірпеня Карплюку підозри поки що не пред'явлено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram