ГоловнаПолітика

Керівництво України зробило недалекоглядну ставку лише на одного кандидата, - Лубківський

Політика США щодо України не зміниться, упевнений дипломат, але корупціонерам доведеться несолодко.

Керівництво України зробило недалекоглядну ставку лише на одного кандидата, - Лубківський
Маркиян Лубкивский
Фото: Сергей Нужненко

Українська дипломатія не прорахувала всіх наслідків і виявилася сліпою перед результатами виборів у США, - заявив в ефірі каналу «Еспресо» дипломат Маркіян Лубківський. Він назвав недалекоглядною політикою ставку лише на одного з кандидатів у президенти США з боку українського керівництва. «Мені здається, така підтримка була. Але неможливо на етапі виборів підтримувати когось одного, це ж дипломатична класика», - підкреслив Лубківський.

Координатор руху «Справедливість» не виключив і появу певних комунікаційних проблем у переговорах з новою американською владою, але підкреслив, що в цілому політика США щодо України залишиться незмінною.

"До України, до українців ставлення не поміняється, але зміниться дуже серйозно до корупціонерів, до тих, хто зволікає з введенням ключових реформ. Буде прискіпливий і жорсткий аудит виділення грантів, грошової допомоги. Буде проаналізовано діяльність НБУ, зокрема Гонтаревої, і реальні успіхи боротьби з корупцією та корупціонерами при владі", - підкреслив Лубківський.

Аналізуючи результати виборів, Лубківський підкреслив, що демократи не підуть на оскарження і скасування результатів, оскільки це «справедливість по-американськи» - складна система противаг і стримувань, яку в країні поважають. Він також пояснив, у чому секрет так званої найбільшої соціологічної похибки цих передвиборних перегонів. На думку дипломата, зіграв «мікс чинників», а саме: постійна протидія Трампу з боку ЗМІ і рівнозначність фігур кандидатів привели до того, що республіканці зберегли свої позиції в Сенаті, в Палаті представників і отримали найвищу посаду в державі, а соціологи так і не змогли передбачити точний результат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram