ГоловнаПолітика

Міноборони заперечує, що відправляло у Крим диверсантів (оновлено)

Андрій Лисенко угледів у заяві ФСБ бажання показати свою ефективність.

Міноборони заперечує, що відправляло у Крим диверсантів (оновлено)
Фото: uacrisis.org

У Міністерстві оборони України спростовують інформацію ФСБ РФ про затримання в Севастополі членів "диверсійно-терористичної групи" Головного управління розвідки.

"Насправді жодних диверсантів ФСБ не затримувала, оскільки їх у Криму і Севастополі немає. Російські спецслужби так намагаються показати свою ефективність, вводячи вкотре в оману своє найвище російське керівництво, народ і міжнародну спільноту", - повідомив спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

На сайті Міноборони з'явилося повідомлення Головного управління розвідки у зв'язку із заявою ФСБ.

"Цей черговий фейк російських спецслужб, спрямований на приховування власних репресивних дій проти жителів півострова, а також з метою дискредитації України в очах міжнародної спільноти", - сказано в ньому.

Нагадаємо, вранці 10 листопада Федеральна служба безпеки Росії заявила, що затримала у Севастополі "диверсійно-терористичну групу" Головного управління розвідки Міноборони України. Члени групи нібито планували диверсійні акції на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим.

У затриманих нібито вилучили вибухові пристрої великої потужності, зброю і боєприпаси, засоби спецзв'язку, а також карти-схеми об'єктів передбачуваних диверсій.

10 серпня ФСБ Росії заявило про затримання "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Влада України заперечує звинувачення і називає подію провокацією російських спецслужб.

Одним з "організаторів" у ФСБ оголосили українця, жителя Запорізької області Євгена Панова. Згодом стали відомі імена ще двох затриманих - це виконроб із Євпаторії Андрій Захтей і Редван Сулейманов, якого затримали за три тижні до заяви ФСБ про теракти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram