ГоловнаПолітика

Медиків ПДМШ легалізували в зоні АТО

Керівник АТО видав відповідний наказ.

Медиків ПДМШ легалізували в зоні АТО
19 ротация медиков ПДМШ
Фото: ПДМШ

Перший заступник керівника Антитерористичного центру при СБУ, керівник АТО генерал-лейтенант Руслан Хомчак видав наказ, згідно з яким медиків, які працювали на сході в рамках серпневої, вересневої і жовтневої ротацій ПДМШ ім. Миколи Пирогова, визнали особами, які були залучені до проведення АТО офіційно.

За словами виконавчого директора ПДМШ Олександра Гагаєва, у цей час готується 20-та ротація добровольчого шпиталю.

"Я радий, що здоровий глузд, врешті-решт, переміг. Медики ПДМШ, нарешті, отримали право легально перебувати і працювати у військових частинах, легальний статус і соціальний захист, а наші захисники - кваліфікованих лікарів поруч. На сьогодні в мене не залишилося жодних питань до наших партнерів у Збройних Силах України та в інших силових відомствах. Спасибі всім, хто допоміг здоровому глузду перемогти антигуманну логіку бюрократа", - прокоментував подію засновник і керівник ПДМШ Геннадій Друзенко.

Останні три ротації на схід країни були спільними з рухом "Справедливість" Валентина Наливайченка, який всіляко підтримував лікарів ПДМШ. "Нарешті ті, хто добровільно йде на фронт, щоб рятувати там людські життя, за два роки своєї роботи не будуть почуватися напівпартизанами, вони будуть працювати в правовому вакуумі і будуть на 100 відсотків юридично і соціально захищені. Ми спільно ще раз довели: за справедливість треба боротися, ніколи не варто опускати рук", - підкреслив політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram