ГоловнаПолітика

Клінтон закликала дати шанс Трампу

"Це боляче, і ще довго буде боляче".

Клінтон закликала дати шанс Трампу
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Демократ Гілларі Клінтон, яка програла президентські вибори в США, висловила надію, що обраний президент США Дональд Трамп стане успішним головою держави.

Виступаючи перед прихильниками в Нью-Йорку, вона ще раз визнала свою поразку і закликала дати шанс Трампу, повідомляє "Бі-бі-сі".

"Дональд Трамп буде нашим президентом. Ми повинні дати йому шанс правити, - заявила вона. - Минулої ночі я привітала Дональда Трампа і погодилася працювати з ним на благо нашої країни".

"Мені шкода, що ми не змогли відстояти свої цінності на цих виборах", - сказала колишня держсекретар, зізнавшись, що поразка на виборах стала для неї болючою.

"Це боляче, і ще довго буде боляче, але пам'ятайте: наша кампанія була не про одну людину і не про одні вибори", - сказала Клінтон.

Клінтон закликала прихильників боротися за свої ідеали - соціальну рівність, рівноправність і свободу віросповідання.

"Наш обов'язок як громадян - створити сильну, більш чесну Америку", - підсумувала вона, подякувавши також Бараку і Мішелю Обамі.

Мільярдер Дональд Трамп виграв президентські вибори в США, що пройшли в країні 8 листопада, ставши 45-м президентом США. Трамп зміг заручитися підтримкою щонайменше 278 голосів виборців. Для перемоги одному з кандидатів досить було набрати 270 голосів.

До виборів більшість експертів у своїх прогнозах віддавали перевагу Гілларі Клінтон. Про це ж говорили дані опитувань.

Хід передвиборчої кампанії затьмарено низкою скандалів. Трампа викривали в образі жінок і домаганнях, а рейтингу Клінтон завдав великої шкоди скандал з її електронною поштою.

Сам Трамп у своїй першій після перемоги промові закликав прихильників демократів і республіканців згуртуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram