ГоловнаПолітика

Порошенко назвав Гонтареву найкращим головою НБУ

Президент виступив на зборах країн-членів МВФ і Світового банку.

Порошенко назвав Гонтареву найкращим головою НБУ
Фото: twitter.com/STsegolko

Петро Порошенко взяв участь у зборах представників групи країн-членів Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Світового банку. Про це повідомив прес-секретар голови держави Святослав Цеголко у своєму мікроблозі Twitter .

Під час свого виступу він, зокрема, заявив, що Валерія Гонтарева є найкращим головою Національного банку.

"Сьогодні я можу сказати, що у нас чиста банківська система завдяки нашій найкращій голові Національного банку, і ми пишаємося цим", - заявив голова держави.

Порошенко зазначив, що ще рік тому багато хто не вірив, що Україні вдасться зберегти стабільність банківської системи, однак це було зроблено.

Також президент висловив надію на те, що в цьому році буде завершена податкова реформа.

У п'ятницю прем'єр-міністр Володимир Гройсман провів зустріч з керівництвом Світового банку, під час якої сторони обговорили напрямки подальшої співпраці, а також плани уряду щодо здійснення реформ у країні. Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.

Збори представників групи країн-членів МВФ та ВБ відкрилися 3 червня і триватимуть до 5 червня. Передбачалося, що Україна прийме представників країн-членів МВФ та ВБ у 2014 році, але в зв'язку з подіями на Донбасі збори перенесено на 2016 рік.

Україна входить до складу групи країн-членів МВФ та Світового банку, що також об'єднує Нідерланди, Бельгію, Люксембург, Болгарію, Ізраїль, Румунію, Хорватію, Грузію, Кіпр, Молдову, Вірменію, Боснію і Герцеговину, Македонію, Чорногорію. Головують в групі Нідерланди.

Нагадаємо, Україна розраховує на три транші кредиту МВФ у цьому році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram