ГоловнаПолітика

НАБУ провело обшук у співголови виконкому Опоблоку у справі про чорну бухгалтерію ПР (оновлено)

Слідчі дії у квартирі Олександра Касянюка тривали чотири години.

НАБУ провело обшук у співголови виконкому Опоблоку у справі про чорну бухгалтерію ПР (оновлено)
Фото: Александр Ратушняк

Партія "Опозиційний блок" заявляє, що силові структури в п'ятницю проводять обшук у співголови політвиконкому партії Олександра Касянюка.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті партії.

"Сьогодні вранці влада розпочала новий виток репресій проти Опозиційного блоку. У цей момент силові структури проводять обшук у співголови політвиконкому партії Олександра Касянюка", - йдеться в повідомленні.

ОБ вважає, що ця справа є політичним переслідуванням.

Оновлення. Прес-служба НАБУ повідомила агентство "Інтерфакс-Україна", що обшук проводили в рамках розслідування кримінального провадження про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Слідчі дії були санкціоновані судом. Підставою для обшуку стала інформація в матеріалах провадження про те, що в Касянюка могли бути документи і носії електронної інформації, що причетні до ведення так званої "чорної бухгалтерії".

За даними "112 Україна", обшук у квартирі Олександра Касянюка вже завершився. Він тривав близько чотирьох годин. Касянюк заявив, що детективи вилучили два телефони і планшет. Також Касянюка на завтра запросили на допит.

"Пред'явили рішення суду про обшук у квартирі. Провели обшук. Я запросив свого адвоката. Нічого не знайшли. Я так зрозумів, справа стосується "чорної бухгалтерії" Партії регіонів", - прокоментував Касянюк.

Нагадаємо, нардеп від "Опоблоку" Вадим Новинський назвав "фейком і маніпуляцією" інформацію про запит до парламенту про позбавлення його депутатської недоторканності, який готує Генпрокуратура.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram