ГоловнаПолітика

В АП заявили про можливість включення питання про безвіз для України до порядку денного Європарламенту

Єлісєєв послався на підтримку України лідерами ЄС.

В АП заявили про можливість включення питання про безвіз для України до порядку денного Європарламенту
Фото: ukrainians.ca

Відсутність у порядку денному сесії Європейського парламенту 21-24 листопада питання про надання безвізового режиму для українців, не означає, що воно не буде розглянуте Парламентом.

Про це заявив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передають Українські Новини

"Відсутність на нинішньому етапі цього питання (введення безвізового режиму для українських громадян) в порядку денному Європарламенту зовсім не означає, що його не буде розглянуто у визначені часові рамки (до 24 листопада)", - сказав Костянтин Єлісєєв.

На його думку, у порядку денному Європарламенту можуть з'явитися додаткові питання.

"Порядок денний на який ви посилаєтеся, це живий документ. Остаточного вигляду він набуває за лічені дні до пленарної сесії, коли до нього додаються питання, за якими були досягнуті політичні домовленості в останню мить", - сказав він.

Єлісєєв наголосив, що основною підставою для запровадження безвізового режиму з боку Європейського Союзу є виконання Україною необхідних критеріїв.

"Виконання Україною цих критеріїв, всього 144, вже неодноразово підтверджувалося на різних рівнях, у тому числі під час останнього візиту Президента (Петра) Порошенка в Брюссель 20 жовтня", - зазначив він.

Заступник глави Адміністрації також акцентував, що підтримку надання українцям безвізового режиму підтвердив президент Європарламенту Мартін Шульц.

"Підтримка так званого "безвізу" для України була підтверджена президентом Європарламенту Мартіном Шульцом під час останніх контактів з Президентом України. Він готовий представити на розгляд пленарного засідання Європарламенту рішення про безвізовий режим як невідкладне, щойно в рамках ЄС буде узгоджений механізм зупинення дії візової лібералізації", - сказав він.

Єлісєєв наголосив, що не бачить підстав сумніватися в наявності політичної волі з боку ЄС надати Україні безвізовий режим, нагадавши, що готовність прийняти відповідне рішення була підтверджена під час недавніх телефонних розмов Порошенка з керівництвом інститутів ЄС.

Як повідомлялося, в оприлюдненому проекті порядку денного засідань Європарламенту на 21-24 листопада питання надання Україні безвізового режиму немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram