ГоловнаПолітика

Уряд відмовився підвищувати пенсії разом з мінімальною зарплатою

Прожитковий мінімум, від якого залежать пенсії, з нового року зросте лише на 10%.

Уряд відмовився підвищувати пенсії разом з мінімальною зарплатою
​Андрей Рева
Фото: zn.ua

Збільшення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3,2 тис. грн не призведе до зростання мінімальних пенсій, заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Підняття мінімальної зарплати не відображається на зростанні пенсій", - сказав міністр на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Реви, мінімальна пенсія залежить не від рівня мінімальної зарплати, а від прожиткового мінімуму, який з 2017 року заплановано збільшити на 10%. Відповідно, на такий самий розмір збільшаться базові пенсії.

Окрім того, міністр повідомив, що уряд збирається прив'язати рівень зарплат високопосадовців до прожиткового мінімуму і відв'язати його від мінімальної зарплати. Тож, за словами Реви, вдасться уникнути підвищення зарплат чиновникам, а мінімальна зарплата буде стосуватися тільки людей з низькими доходами.

Нагадаємо, 26 жовтня на засіданні Кабміну прем'єр-міністр Володимир Гройсман несподівано заявив, що уряд вирішив закласти в проект державного бюджету до другого читання підвищення мінімальної зарплати з 1600 гривень до 3200 гривень. Причому статися це має вже з 1 січня.

Раніше Кабмін пропонував підвищити мінімальну зарплату з 1 травня до 1684 грн і з 1 грудня до 1762 грн.

Зараз мінімальну зарплату встановлено на рівні 1450 гривень, з 1 грудня вона збільшиться до 1600 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram