ГоловнаСвіт

Трамп: політика Клінтон щодо Сирії призведе до Третьої світової війни

На думку республіканця, боротьба з ІДІЛ є важливішою від спроб змусити Башара Асада залишити свою посаду. 

Трамп: політика Клінтон щодо Сирії призведе до Третьої світової війни
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії  Дональд Трамп заявив, що план його опонента Гілларі Клінтон щодо Сирії "призвів би до Третьої світової війни" через можливість конфлікту з Росією.

Таку думку мільярдер висловив у інтерв'ю  агентству Рейтер.

"Що ми повинні робити, так це концентруватися на "Ісламській державі". Не потрібно концентруватися на Сирії. Якщо ми послухаємо Гілларі Клінтон, ми опинимося у Третій світовій війні", - сказав Трамп.

"Йде протистояння не із Сирією, а з Сирією, Росією та Іраном, ясно? Росія - ядерна країна, причому країна, в якій ядерна зброя працює, на відміну від інших країн, які про це тільки говорять", - сказав він.

За його словами, боротьба з ІДІЛ є важливішою від спроб змусити президента Башара Асада залишити свою посаду.

Як зазначає Рейтер, Трамп також переймався питанням про те, як Клінтон буде вести перемови з президентом РФ Володимиром Путіним після того, як вона у своїх промовах його "демонізувала".

Раніше Клінтон закликала до введення безполітної зони в Сирії і створення "зон безпеки" для мирного населення. На думку деяких аналітиків, це може привести США до прямого конфлікту з російськими винищувачами, зазначає агентство.

Нагадаємо, що раніше Трамп неодноразово називав Клінтон творцем ІДІЛ.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram