ГоловнаПолітика

У "Самопомочі" розкритикували Кабмін за відмову підняти зарплату депутатам

Скасувати підвищення окладу може тільки сама Рада.

У "Самопомочі" розкритикували Кабмін за відмову підняти зарплату депутатам
Александр Опанасенко

Уряд не може скасувати підвищення заробітної плати народним депутатам, заявив народний депутат від "Самопомочі" Олександр Опанасенко.

"Щодо коментаря прем'єр-міністра. Дивно, коли Кабінет Міністрів, який найнятий на роботу Верховною Радою, коли структура, яка повинна виконувати постанови Верховної Ради, каже, що вона їх виконувати не буде. Постанову проголосовано, скасувати підвищення заробітної плати може тільки Верховна Рада іншою постановою", - сказав Опанасенко в ефірі "5 каналу".

При цьому він вважає підвищення зарплати нардепам виправданим.

"Ми повинні підвищувати заробітну плату. І зарплата народного обранця повинна бути достатньою, слід створити достатні умови, щоб у Верховну Раду йшли не тільки корупціонери. Якщо ми хочемо там побачити професійних людей, ми повинні платити більше", - сказав Опанасенко.

Нагадаємо, 20 жовтня Верховна Рада прийняла держбюджет на 2017 рік у першому читанні. Одночасно депутати прописали істотне підвищення своїх зарплат: голові парламенту - до 43,5 тис. гривень, його заступникам - до 40,6 тис. гривень, звичайним нардепам - до 36,3 тис. гривень. Зараз зарплата депутата дорівнює 17 650 гривень.

23 жовтня прем'єр Володимир Гройсман заявив, що уряд не виділить у бюджеті грошей на підвищення зарплат нардепам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram