ГоловнаПолітика

Порошенко, Меркель і Олланд у четвер проведуть телефонні переговори

Українського президента запросять на зустріч "нормандської четвірки".

Порошенко, Меркель і Олланд у четвер проведуть телефонні переговори
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко в четвер, 13 жовтня, проведе телефонні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

"Завтра на першу половину дня запланована телефонна розмова президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом", - повідомили в прес-службі президента у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Раніше в середу представник уряду Франції Стефан Ле Фоль повідомив, що Франція звернеться до лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція, РФ) для обговорення питання про проведення нової зустрічі в Берліні. За його словами, в середу мають бути встановлені контакти з президентом РФ Володимиром Путіним і Ангелою Меркель, в четвер - з Петром Порошенком, "щоб спробувати просунутися в пошуку політичного рішення" конфлікту на сході України.

У вівторок посол Росії у Франції Олександр Орлов повідомив, що канцлер ФРН Ангела Меркель запросила лідерів "нормандської четвірки" на вечерю в Берліні 19 жовтня.

В Адміністрації президента України заявили, що Петро Порошенко не отримував запрошення на зустріч. Там додали, що президент не братиме в ній участь, якщо темою переговорів будуть політичні пункти Мінських домовленостей. Позиція України зводиться до того, що спочатку потрібно затвердити "дорожню карту" припинення обстрілів і лише потім переходити до обговорення виборів і особливого статусу Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram